Tuesday, December 21, 2010

betulkah??


Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap:: "woow, cool giler..."
kalau lelaki
tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: "eh perasan bagus..."



kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: "nobody's perfect"
kalau lelaki
tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: "memang.... muka pun macam pecah rumah!"




kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
perempuan akan cakap: "wah.. machonya.. macam hero filem!"
kalau lelaki
tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: "entah2 kawan dia..."

kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: "sepadan sangat..."
kalau lelaki
tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: "mesti kena bomoh perempuan tuh!"

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: "jangan sedih, kan saya ada..."
kalau lelaki
tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya
meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)...


kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: "perasaannya halus...penuh kasih sayang"
kalau lelaki
tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: "sesama keluarga memang harus menyayangi..."

kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: "matching... hebat luar dalam"
kalau lelaki
tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: "bang, bosnya mana...?"



kalau lelaki handsome tak mau bergambar
perempuan akan cakap: "pasti takut kalau-kalau gambarnya tersebar"
kalau lelaki
tak handsome tak mau bergambar
perempuan akan kata: "tak sanggup melihat hasilnya ya..."
kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap:"ini barulah lelaki gentlemen"
kalau lelaki
tak handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap: "naluri pembantu, memang begitu...."

kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: "let me be your shoulder to cry on"
kalau lelaki
tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: "kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?"

1 comment:

aleyamaira said...

hahaha... tak leh blah.
1) hensem edward. i like =)
2) klu laki hensem, sumenye mmg nmpak baik. hakikat manusia, suka pada yg cantik. =P
3)klu laki tak hensem, kena cermin diri sendiri jugaklah. kadang2 yg lawa pd mata sesetengah itu, hodoh di mata sesetengah yg lain and vice versa.
kesimpulannya; lihat org dgn mata hati... =)